All Rights Reserved © 2019, Bakingtherapy تمام حقوق محفوظ است . Powered by Blogger.

Persian Saffron Ice Cream or Bastani | بستنی سنتی زعفرانی



Saffron ice cream or "Bastani Sonnati" is a traditional Iranian ice cream made with saffron, rose water and pistachios.💛⁣
It's sometimes sandwiched between two thin wafers, called "Bastani e Nooni" which means ice cream sandwich! But you can definitely enjoy it on its own! 😋⁣
This ice cream always brings back so many childhood memories and I think that's one of the reasons I love it so much! ♥️⁣




Ingredients: (for about 1 pint)


  • 1 cup heavy cream
  • 34 cup whole milk
  • 4 egg yolks
  • 13 cup granulated sugar
  • 1 tablespoon rose water (you can find rose water in Persian or middle eastern stores)
  • 1teaspoon vanilla extract
  • 1teaspoon ground saffron
  • 1cup slivered pistachios (unsalted)


Instructions:


1. Whisk the egg yolks for about a minute and set aside.
2. Pour cream, milk, sugar, and saffron into a saucepan and heat it on medium, until the sugar is dissolved and it's almost simmering.
3. Gradually add about half of the hot cream mixture to the egg yolks while you are whisking it. Do not add more than a little at a time or you'll have scrambled eggs!😁
4. Whisk the mixture back into the saucepan. Place it on medium-low heat and keep stirring.
Cook for about 10 minutes until it's thick and lightly coats the back of a wooden spoon. Don't let it boil or cook for too long or it'll get lumpy.
5. Strain it to get rid of any cooked pieces of egg yolk. Let it cool down and then cover the top with plastic wrap (the plastic should be directly on top of the mixture to prevent forming a skin)
6. Refrigerate for at least 4 hours or overnight for the best results.

7. For the last step,

If you have an ice cream maker, 

Just pour the ice cream base into it and follow the manufacturer's instructions. Before storing the ice cream, mix in the pistachios. Transfer the ice cream to your desired container and freeze for 4 hours.

Decorate with more pistachios and some rose petals (optional).
"Bastani" is often served sandwiched between two thin wafers. But you can definitely skip and serve it in a bowl.

If you don't have an ice cream maker,

Keep in mind that because an ice cream maker does the work faster, it will give you a smoother and creamier texture. But if you don't want to buy one, you can totally make it with this way:


Transfer the ice cream base that's been chilling in the fridge to the freezer. 
After about an hour or an hour and a half, it starts to freeze near the edges.
Remove it from the freezer, and beat it for a few seconds with an electric mixer. You want to make sure that all the frozen parts are broken.
Now it goes back to the freezer for around 30 minutes
Then you take it out, beat it, and freeze it again for 30 minutes. (If your freezer is very cold, check on it after 20 minutes, you don't want it to freeze too much, as soon as the sides are frozen, take it out and mix.)
Keep doing this about 6-7 times, you'll realize that after that, it gets thick and looks more like soft ice cream. (It will take around 2-3 hours)
At this stage, mix in the pistachios and transfer the ice cream to your desired container. Freeze 4 hours.

Decorate with more pistachios and some rose petals (optional).
"Bastani" is often served sandwiched between two thin wafers. But you can definitely skip and serve it in a bowl.

If you used my recipe, feel free to tag me or message me on Instagram @bakingistherapy! 

🌹 





بستنی سنتی


برای این بستنی از زرده ی تخم مرغ به جای ثعلب استفاده می کنیم چون هم دسترسی به ثعلب برای همه ممکن نیست هم بستنی با زرده تخم مرغ خیلی خوشمزه تر میشه. ثعلب فقط باعث کشدار شدن بستنی میشه و طعمی نداره اما اگه از زرده ی تخم مرغ استفاده کنید بستنی کشدار نمیشه اما به نظر من طعم بهتری میگیره!

دیگه اینکه برای کسایی که بستنی ساز ندارن، بستنی های با پایه ی تخم مرغ بهتر جواب میده چون امکان یخی شدن بستنی کمتره. 


مواد لازم برای حدود 2 پیمانه بستنی سنتی:


(همه ی مواد با پیمانه های استاندارد آشپزی اندازه گرفته شدن که با لیوان و قاشق های معمولی تو خونه فرق دارند.)



  • خامه 1 پیمانه (اگر ایران هستین میتونین از خامه پاکتی صبحانه استفاده کنید)
  • شیر پرچرب سه  چهارم پیمانه (اگه میخواین بستنی حالت یخی پیدا نکنه حتما از شیر پرچرب استفاده کنید)
  • زرده تخم مرغ 4 عدد
  • شکر یک سوم پیمانه
  • گلاب یک قاشق غذاخوری
  • وانیل مایع نصف قاشق چایخوری (در صورت تمایل)
  • زعفران پودر شده یک چهارم قاشق چایخوری
  • پسته خرد شده بدون نمک یک چهارم پیمانه


طرز تهیه:


1. زرده تخم مرغ هارو با ویسک یا چنگال حدود یک دقیقه خوب هم بزنید و کنار بگذارید.
2. خامه، شیر، شکر و زعفران رو توی یک شیر جوش بریزید و روی حرارت متوسط قرار بدین تا شکر کامل حل بشه و همین که دیدین میخواد شروع به جوشیدن کنه از روی حرارت برش دارین. (خامه صبحانه های ایران چون حالت مایع ندارن و یک کم سفتن قبل از اضافه کردن کمی با چنگال بزنیدش تا یکدست بشه.)
3. حالا همینطور که زرده تخم مرغ هارو هم میزنید کمی از مخلوط شیر گرم بهشون اضافه کنید. خیلی کم بریزید وگرنه زرده تخم مرغ ها میپزن و املت تحویل میگیرین!😃
همینطور کم کم هم بزنید و حدود یک سوم تا نصف مایع گرم رو اضافه کنید.
حالا مخلوط زرده تخم مرغ و شیر رو برمیگردونیم توی شیرجوش و روی حرارت ملایم قرار میدیم.
4. حدود ده دقیقه باید روی حرارت ملایم بپزید و مدام هم بزنید.
بعد از حدود ده دقیقه مایه بستنی غلیظ میشه طوری که یک لایه پشت قاشق چوبی رو میپوشونه. اجازه ندین به جوش بیاد چون زرده تخم مرغ گوله گوله میشه.
5. وقتی غلیظ شد از روی حرارت بردارید و از توی صافی رد کنید تا اگه احیانا توش تکه های زرده تخم مرغ پخته هست جدا بشه و مخلوط کاملا یکدست بشه.
6. توی این مرحله گلاب و در صورت تمایل وانیل رو اضافه کنید و وقتی خنک شد روی ظرف رو با سلفون بپوشونید. طوری که سلفون در تماس مستقیم با بستنی باشه. 
7. کاسه رو برای 4 ساعت یا ترجیحا شب تا صبح داخل یخچال بگذارید تا کاملا خنک بشه. (اگه شب تا صبح توی یخچال باشه خیلی خوشمزه تر میشه! 😋 )

بعد از این مرحله 2 تا راه دارین،

اگر بستنی ساز دارین:

مایه ی بستنی رو که کاملا سرد شده داخل بستنی ساز بریزید و طبق دستورالعمل دستگاهتون بستنی رو درست کنید. 
وقتی بستنی سفت شد، پسته رو اضافه کنید. 
بستنی را داخل یک ظرف در دار بریزید و برای 4 تا 8 ساعت داخل فریزر بذارید تا حسابی خودشو بگیره.

اگر بستنی ساز ندارین:


اگر بدون بستنی ساز میخواین درست کنین بافت بستنیتون کمی با بستنی ماشینی متفاوت میشه. چون دستگاه بستنی ساز، هم داره مدام بستنی رو مخلوط میکنه در نتیجه کریستال های یخ رو از بین میبره و هم سریعتر کار میکنه که اینم باعث میشه یخ کمتری توی بستنی تولید بشه.
ولی من همه ی نکته ها رو میگم که تا جایی که ممکنه بافت بستنیتون به بستنی ماشینی نزدیک باشه.

اول اینکه بهتره برای درست کردن بستنی بدون دستگاه، اجازه بدین مایه بستنی شب تا صبح داخل یخچال بمونه.
بعد مایه ی بستنی رو که کاملا سرد شده داخل فریزر قرار بدین. (اگر زیاد درست کردین و کاسه تون تا بالا پر شده، بهتره قبل از فریز کردن به یک ظرف کم عمق تر منتقلش کنید. چون اینجوری بستنی سریعتر یخ میزنه و محصول نهایی یکدست تر میشه.)
حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم یا تا زمانی که بستنی اطراف کاسه کمی خودشو گرفته و یخ زده صبر کنید. 
بعد کاسه رو از فریزر در بیارین و با همزن مخلوط کنید. هدف از اینکار اینه که اون قسمت هایی که یخ زدن رو دوباره با مایه ی بستنی مخلوط کنیم تا یکدست بشه.
حالا دوباره بستنی برای حدود نیم ساعت میره توی فریزر. (بعد از بیست دقیقه حتما سر بزنید چون ممکنه شما فریزرتون خیلی سرد باشه و زودتر بستنی یخ بزنه.)
بعد از نیم ساعت بستنی رو در بیارین و دوباره هم بزنید. دقت کنید که اطراف کاسه رو حسابی از تیکه های یخ زده تمیز کنید. اگر با همزن نمیشه از قاشق استفاده کنید.
دوباره بستنی میره توی فریزر، حالا هر نیم ساعت یک بار کاسه رو در بیارین هم بزنین.
 بعد از 5-6 بار میبینین که بستنی داره شکل میگیره و سفت میشه. تقریبا ظاهرش میشه مثل بستنی ای که کمی شل شده. (اگر دمای فریزرتون کم باشه یا مقدار بستنی ای که درست کردین زیاد باشه، ممکنه تعداد دفعات بیشتری لازم باشه هم زدن رو ادامه بدین.)
توی آخرین مرحله پسته رو اضافه کنید و با قاشق مخلوط کنید. 
بستنی را داخل یک ظرف در دار بریزید و برای 4 تا 8 ساعت داخل فریزر بذارید تا حسابی خودشو بگیره.

میتونین از پسته یا گل خشک برای تزئین استفاده کنید!



اگه از رسپی من استفاده کردین حتما توی اینستاگرام عکساتون رو برام بفرستین! 📷 




No comments