It's Cherry season and for me, it means lots of pies and galettes! 🍒
I love all kinds of pies but this one is by far my favorite!
It's made with fresh cherries and an easy buttery pie crust. It's the best way to start the summer and also great for your 4th of July parties! 🎇
Ingredients for a 9-inch pie:
For the filling:
- 41⁄2 cups pitted cherries
- 1⁄2 cup sugar (If the cherries are not very sweet, add 2⁄3 cup)
- 4 tablespoons cornstarch
- 2 tablespoons fresh lemon juice
- 1 teaspoon vanilla extract
- 1 tablespoon of butter (cut in small cubes), optional
For the crust:
- Find the recipe for this buttery and flaky crust here, and multiply it by 2.
Egg wash:
- 1 egg
- 2 tablespoons milk or cream
Instructions:
1. Make the pie crust with the recipe here. If you like to have a lattice design on top, multiply the recipe by 2. Divide the dough in half, wrap them tightly in plastic wrap and refrigerate for 2 hours or overnight.
2. Preheat the oven to 400F.
3. Make the filling by mixing cherries, sugar, cornstarch, lemon juice and vanilla in a bowl and refrigerate it.
4. On a lightly floured surface, roll out your pie crust to about 1/8" thick and larger than your pie dish. Lightly grease your pie dish with cooking spray or butter and transfer the dough to it. Trim the edges and refrigerate the crust until ready to use. (You want everything to be cold before baking.)
Roll out the second pie dough too and cut some strips for the lattice. Transfer them to a baking sheet lined with parchment paper and refrigerate until ready to use.
5. When the filling and the crust are chilled for about 15 minutes, take them out and start assembling.
Transfer filling into the pie crust. (Discard the liquid)
Add a few cubes of butter on top.
Arrange the lattice on top or any other decorations you would like.
Trim and seal the edges.
Brush the lattice with the egg wash and sprinkle some sugar on it.
6. Freeze the dough for 5 minutes before baking.
7. Bake at 400F for 20 minutes and then reduce the temperature to 350F and bake 30-40 minutes more or until the filling is bubbling.
If the edges of your pie are turning brown quickly, cover the top with a sheet of aluminum to make sure it doesn't burn.
8. Let it cool down in room temperature for about 2-3 hours before cutting into it to make sure that the filling is set and it's not too runny.
Can I reheat this pie?
Yes! Preheat the oven to 350, cover the pie dish with foil and heat it in the preheated oven for 10-15 minutes.
Enjoy! 🍒
پای گیلاس
مواد لازم:
برای خمیر پای:
- برای دیدن طرز تهیه ی خمیر پای اینجا کلیک کنید.رسپی خمیر پای بمون یک خمیر میده ولی ما دوتا میخوایم، یکی برای زیر مواد، یکی برای تزئینات روش. پس همه ی مواد رسپی خمیر پای را دو برابر کنید که کم نیاد. ولی اگه نمیخواین روشو با خمیر بیشتر تزئین کنید همون یکی کافیه!😊
برای داخل پای:
- گیلاس بدون هسته 4 و نیم پیمانه - میتونین از آلبالو هم استفاده کنید فقط باید شکر رو دو برابر استفاده کنید.
- شکر یک دوم پیمانه (اگر کم شیرین دوست ندارین یا گیلاس هایی که استفاده میکنید اصلا شیرین نیست، دو سوم پیمانه شکر بریزید.)
- نشاسته ی ذرت 4 قاشق غذاخوری (به هیچ وجه نشاسته رو حذف نمیکنیم چون مواد داخل پای غلیظ نمیشه و سوپ گیلاس تحویل میگیریم! 🙊😄)
- آب لیمو 2 قاشق غذاخوری
- وانیل مایع یک قاشق چایخوری یا نصف قاشق چایخوری پودر وانیل
- کره خرد شده یک قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)
برای روی پای:
- مخلوط یک تخم مرغ و دو قاشق غذاخوری شیر
- کمی شکر
طرز تهیه:
1. اولین کاری که باید بکنیم درست کردن خمیره. دستورش رو میتونین اینجا ببینید.
یادتون نره مقدار مواد خمیر را دو برابر کنید تا بتونین روی پای رو هم باش تزئین کنید.
وقتی خمیر رو درست کردین نصفش کنید و هر کدوم رو توی پاکت یا سلفون بپیچید و بذارین 2 ساعت یا شب تا صبح توی یخچال باشه.
2. فر رو در دمای 200 درجه سانتی گراد بذارید تا گرم بشه.
3. مواد داخل پای یعنی گیلاس، نشاسته، شکر، آبلیمو و وانیل رو توی یک کاسه با هم مخلوط کنید. سعی کنید خوب مخلوط کنید که نشاسته به همه جای مواد برسه. بعد مواد رو حدود 10 تا 15 دقیقه یا تا وقتی که میخواین استفاده کنید داخل یخچال بگذارید. هدف از اینکار اینه که میوه ها قبل از پخت آب بندازن. بعد وقتی میخوایم مواد رو داخل پای بریزیم، این آب رو اضافه نمیکنیم.
4. توی مدتی که مواد داخل پای دارن استراحت میکنن، میریم سراغ خمیر.
سطح کار رو کمی آرد بپاشید، یکی از خمیرهایی که درست کردید رو روی سطح آردی بذارین، روی خمیر هم کمی آرد بپاشین که به وردنه نچسبه و بعد خمیر رو به شکل دایره و به ضخامت حدود سه چهار میلیمترباز کنید. اندازه ی این دایره بستگی به سایز ظرفتون داره. ظرفی که من استفاده کردم 9 اینچ یا 23 سانتی متره. انقدری باز کنید که از لبه های ظرف یکی دو سانت بزرگتر باشه. (ظرف پای رو روی خمیر بگذارید و اندازه رو چک کنید.)
ظرف پای رو کمی با کره چرب کنید و خمیر پای رو به ظرف منتقل کنید و لبه های اضافه رو ببرید. بعد داخل یخچال بذارید تا خمیر خنک بشه.
ما میخوایم که همه چیز قبل از پختن سرد باشه. اگر خمیر گرم شده باشه، توی فر شکل خودش رو خوب حفظ نمیکنه.
حالا نصف دیگه ی خمیر رو هم وردنه میکنیم و با چاقو چندتا نوار میبریم. برای من به اندازه ی شش تا نوار شد، ولی میشه نازکتر برید که بشه هشت تا یا بیشتر.
روی یک سینی کاغذ روغنی بذارید (یا کمی آرد بپاشید) و نوار ها رو روش قرار بدین و توی یخچال بگذارید.
5. برای روی خمیر پای، یک تخم مرغ رو با دو قاشق شیر خوب با چنگال مخلوط کنید. به این مواد اصطلاحا میگن eggwash که با برس شیرینی پزی روی خمیر میمالن و باعث میشه خمیر بعد از پخت حسابی خوشرنگ و طلایی بشه.
6. خب حالا همه ی موادمون آماده ست.
7. مواد داخل پای رو با قاشق روی خمیر میریزیم. خیلی مهمه که آب میوه رو داخل خمیر اضافه نکنید و فقط خود گیلاس ها رو بریزید.
اگر دوست دارین میتونین چند تا تیکه ی کوچیک کره روی مواد داخل پای قرار بدین که خوش طمع تر بشه.
حالا نوارها رو از یخچال در میاریم و به صورت بافت روی پای میچینیم (طریقه ی چیدنش رو میتونین توی ویدیو ببینید) و لبه های اضافه رو میبریم.
روی خمیر رو با برس به مخلوط تخم مرغ آغشته کنید و روش کمی شکر بپاشین.
حالا پای رو به مدت 5 دقیقه داخل فریزر قرار میدیم تا حسابی سرد بشه.
8. پای رو 20 دقیقه در دمای 200 درجه بپزید بعد دما رو تا 180 درجه سانتی گراد پایین بیارید و 30 تا 40 دقیقه دیگه اجازه بدید بپزه.
اگر حین پخت دیدین لبه ها و نوارهای روی پای داره زود تغییر رنگ میده و قهوه ای میشه، یک ورقه آلومینیوم روش قرار بدین که نسوزه.
وقتی که دیدین مواد داخل پای داره قل قل میکنه و لبه هاش هم خوب طلایی شده یعنی پای آماده ست.
9. با اینکه خیلی کار سختیه اما اجازه بدین پای سه ساعت در دمای محیط باشه تا حسابی خنک بشه و مواد داخلش خودشون رو بگیرن. 😁 اگر وقتی گرمه برش بدین مواد داخل پای میریزن بیرون و شکل خودشون رو حفظ نمیکنن.
میتونیم پای گیلاس رو دوباره گرم کنیم؟
اگه پای اضافه اومد و گذاشتین توی یخچال، میتونین روز بعد دوباره گرمش کنید.
روی پای فویل بپیچید که موقع گرم کردن خشک نشه.
فر رو روی دمای 180 درجه بذارید و وقتی که گرم شد پای رو حدود 10 دقیقه داخل فر قرار بدین.
نوش جان!💖🍒
4. توی مدتی که مواد داخل پای دارن استراحت میکنن، میریم سراغ خمیر.
سطح کار رو کمی آرد بپاشید، یکی از خمیرهایی که درست کردید رو روی سطح آردی بذارین، روی خمیر هم کمی آرد بپاشین که به وردنه نچسبه و بعد خمیر رو به شکل دایره و به ضخامت حدود سه چهار میلیمترباز کنید. اندازه ی این دایره بستگی به سایز ظرفتون داره. ظرفی که من استفاده کردم 9 اینچ یا 23 سانتی متره. انقدری باز کنید که از لبه های ظرف یکی دو سانت بزرگتر باشه. (ظرف پای رو روی خمیر بگذارید و اندازه رو چک کنید.)
ظرف پای رو کمی با کره چرب کنید و خمیر پای رو به ظرف منتقل کنید و لبه های اضافه رو ببرید. بعد داخل یخچال بذارید تا خمیر خنک بشه.
ما میخوایم که همه چیز قبل از پختن سرد باشه. اگر خمیر گرم شده باشه، توی فر شکل خودش رو خوب حفظ نمیکنه.
حالا نصف دیگه ی خمیر رو هم وردنه میکنیم و با چاقو چندتا نوار میبریم. برای من به اندازه ی شش تا نوار شد، ولی میشه نازکتر برید که بشه هشت تا یا بیشتر.
روی یک سینی کاغذ روغنی بذارید (یا کمی آرد بپاشید) و نوار ها رو روش قرار بدین و توی یخچال بگذارید.
5. برای روی خمیر پای، یک تخم مرغ رو با دو قاشق شیر خوب با چنگال مخلوط کنید. به این مواد اصطلاحا میگن eggwash که با برس شیرینی پزی روی خمیر میمالن و باعث میشه خمیر بعد از پخت حسابی خوشرنگ و طلایی بشه.
6. خب حالا همه ی موادمون آماده ست.
لایه ی زیر پای توی ظرفه و حسابی خنک شده.
مواد داخل پای مدتی توی یخچال بودن.
نوار های روی پای آماده و توی یخچالن.
مخلوط تخم مرغ هم برای روی خمیر آماده ست.
کمی شکر هم میذاریم دم دستمون که آخری بپاشیم روی پای.
7. مواد داخل پای رو با قاشق روی خمیر میریزیم. خیلی مهمه که آب میوه رو داخل خمیر اضافه نکنید و فقط خود گیلاس ها رو بریزید.
اگر دوست دارین میتونین چند تا تیکه ی کوچیک کره روی مواد داخل پای قرار بدین که خوش طمع تر بشه.
حالا نوارها رو از یخچال در میاریم و به صورت بافت روی پای میچینیم (طریقه ی چیدنش رو میتونین توی ویدیو ببینید) و لبه های اضافه رو میبریم.
روی خمیر رو با برس به مخلوط تخم مرغ آغشته کنید و روش کمی شکر بپاشین.
حالا پای رو به مدت 5 دقیقه داخل فریزر قرار میدیم تا حسابی سرد بشه.
8. پای رو 20 دقیقه در دمای 200 درجه بپزید بعد دما رو تا 180 درجه سانتی گراد پایین بیارید و 30 تا 40 دقیقه دیگه اجازه بدید بپزه.
اگر حین پخت دیدین لبه ها و نوارهای روی پای داره زود تغییر رنگ میده و قهوه ای میشه، یک ورقه آلومینیوم روش قرار بدین که نسوزه.
وقتی که دیدین مواد داخل پای داره قل قل میکنه و لبه هاش هم خوب طلایی شده یعنی پای آماده ست.
9. با اینکه خیلی کار سختیه اما اجازه بدین پای سه ساعت در دمای محیط باشه تا حسابی خنک بشه و مواد داخلش خودشون رو بگیرن. 😁 اگر وقتی گرمه برش بدین مواد داخل پای میریزن بیرون و شکل خودشون رو حفظ نمیکنن.
میتونیم پای گیلاس رو دوباره گرم کنیم؟
اگه پای اضافه اومد و گذاشتین توی یخچال، میتونین روز بعد دوباره گرمش کنید.
روی پای فویل بپیچید که موقع گرم کردن خشک نشه.
فر رو روی دمای 180 درجه بذارید و وقتی که گرم شد پای رو حدود 10 دقیقه داخل فر قرار بدین.
نوش جان!💖🍒
No comments