All Rights Reserved © 2019, Bakingtherapy تمام حقوق محفوظ است . Powered by Blogger.

Creamy & Easy Chocolate Pudding / پودینگ شکلاتی



Creamy, rich and oh so chocolaty!
This delicious pudding is very easy & fun to make! One minute you're whisking runny chocolate milk and the next magic happens and it thickens to a creamy consistency!
So put some music on and get whisking! Smell the warm chocolate, don't be afraid to spill it everywhere :))  ...  and just have fun!



Chocolate Pudding Recipe

for 2-3 servings

Ingredients:

  • Cocoa powder 4tbsp
  • Cornstarch 3tbsp
  • A pinch of salt
  • Instant Coffee 1tsp
  • Sugar 3tbsp
  • Warm milk 2 cups
  • Dark chocolate (I used 72%) 1oz or around 30gr
  • Vanilla Extract 1tsp
  • Unsalted butter 1 tbsp


Instructions:

  1. Heat milk until it is simmering
  2. In the meantime, sift cocoa powder, cornstarch, sugar, instant coffee and salt in a bowl
  3. Gradually add heated milk and whisk until there are no lumps
  4. Pour the mixture into a saucepan and cook on low heat, whisking constantly for about 5 minutes
  5. When the mixture is starting to thicken, add dark chocolate
  6. keep whisking until thick and almost boiling (you see the bubbles on the surface), then take off the heat and add vanilla & butter. (If you heat the milk first and add it slowly to the dry ingredients it will be a smooth mixture. But if by any chance your pudding has lots of lumps, strain it before adding vanilla and butter.)
  7. Pour the pudding into your desired cups or bowls.
  8. Cover with plastic wrap and place it directly over the pudding surface to prevent a skin from forming on top.
  9. Refrigerate for about 4 hours until set or you can enjoy it warm especially in the wintertime!
Add some fresh fruit, more chocolate or whipped cream if you like!


Don't forget to watch the video at the end of this post!☺
If you used my recipe, feel free to tag me on Instagram @bakingistherapy! 




🌹 

طرز تهیه ی پودینگ شکلاتی


مواد لازم:

‎پودر کاکائو 4 ق غ
‎نشاسته ذرت 3 ق غ
‎نمک یک هشتم ق چ
‎قهوه فوری 1 ق چ
‎شکر 3 ق غ

‎شیر گرم 2 پ




‎شکلات تلخ 30 گرم

‎وانیل 1 ق چ

‎کره 1 ق غ







‎اول شیر رو گرم کنید. شیر حتما باید گرم باشه وگرنه کاکائو و نشاسته حل نمیشن

نشاسته ذرت و پودر کاکائو و نمک را الک کنید. شکر و قهوه فوری رو اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
‎شیر گرم رو کم کم به مواد خشک اضافه کنید و با ویسک یا چنگال مخلوط کنید تا گلوله گلوله نشه
‎مخلوط رو بریزید توی یه قابلمه کوچیک و روی حرارت ملایم قرار بدین
‎مرتب هم بزنید تا ته نگیره
‎وقتی حدود 5 دقیقه گذشت کم کم شروع به غلیظ شدن میکنه، حالا شکلات تلخ رو اضافه کنید و 2 3 دقیقه دیگه هم بزنید تا پودینگ خوب بپزه و غلیظ بشه
‎حالا از روی حرارت بردارین، وانیل و کره رو اضافه کنید و مخلوط کنید

نکته: اگه شیر رو گرم کنید و کم کم به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید پودینگتون یکدست میشه اما با این حال اگه یه موقع دیدین گوله گوله شده قبل از اضافه کردن کره و وانیل، از توی الک یا صافی رد کنید.
‎بعد پودینگ رو توی ظرف مورد نظرتون بریزید و سلفون بکشید.
سلفون رو مستقیم روی سطح پودینگ بذارید که هوا نخوره وگرنه روش میبنده! 
بذارین حداقل 4 ساعت توی یخچال بمونه تا خودشو بگیره یا همونجوری گرم سرو کنید مخصوصا توی زمستون خیلی میچسبه

‎میتونین با شکلات بیشتر یا خامه و میوه تزئین کنید

No comments