This is my absolute favorite recipe for a homemade pumpkin pie. Especially if you make it with a homemade all-butter pie crust.
Ingredients:
For the filling:
- 1 can (15oz) pumpkin puree
- 1 can (12oz) evaporated milk
- 1 whole egg and 3 egg yolks
- ½ cup brown or white sugar
- ¼ tsp freshly grounded nutmeg
- ¼ tsp ground ginger
- 1 tsp cinnamon
- ½ tsp salt
- vanilla (optional)
For the crust:
- Make the crust using the recipe for a buttery and flaky crust here.
Instructions:
1. Make the pie crust with the recipe here. If you like to have a lattice design on top, multiply the recipe by 2. Divide the dough in half, wrap them tightly in plastic wrap and refrigerate for 2 hours or overnight.
2. Blind Bake the Pie Crust:
- Preheat the oven to 350F.
- Roll out your pie crust and transfer it to your pie plate. Freeze it for 15 minutes.
- Line your pie crust with parchment paper or foil. Then fill it with pie weights or beans. Bake your pie crust for around 20 minutes.
- Remove from the oven and remove the parchment paper and beans. Return it to the oven for 10 more minutes. Then set aside to cool.
3. Prepare the filling:
- Basically, whisk together everything in a large mixing bowl! 😀 make sure there are no lumps.
- Now pour the filling into your blind baked pie crust and bake it at 350F for 30-35 minutes. The center will be barely set. (test it with the tip of a knife, it should come out clean)
- Let it come down to room temperature then refrigerate for a few hours or overnight.
- Serve it with whipped cream!
طرز تهیه ی پای کدو حلوایی
مواد لازم
برای خمیر پای:
- یک و سه چهارم پیمانه پوره ی کدو حلوایی
- یک و نیم پیمانه شیر تبخیر شده (بدون شکر)
- یک تخم مرغ کامل و سه زرده تخم مرغ
- نصف پیمانه شکر قهوه ای یا سفید
- جوز هندی و پودر زنجبیل هر کدام یک چهارم ق چ
- دارچین یک ق چ
- نمک نصف ق چ
- وانیل (می تونین نریزین)
طرز تهیه
1. فر رو گرم کنید (180 درجه)
2. خمیر پای رو به ظرفتون منتقل کنید و 15 دقیقه توی فریزر بذارید که کاملا سرد بشه.
3. بعد روی خمیر کاغذ روغنی یا فویل بذارید و داخلش رو با لوبیا پر کنید تا وقتی رفت توی فر وسطش پف نکنه. بیست دقیقه بپزید. بعد لوبیا و کاغذ روغنی رو بردارین و دوباره 10 دقیقه خمیرتون رو بپزید.
4. مواد داخل پای رو با هم مخلوط کنید و روی خمیر پای که حالا نیم پز شده بریزید
پای رو حدود 30 تا 35 دقیقه بپزید. وسط پای هنوز یه کم انگار نپخته ولی وقتی با خلال دندون تست میکنین باید تمیز بیرون بیاد
5. حالا بذارین پای به دمای محیط برسه و بعد بذاریدش تو یخچال حداقل 4 – 5 ساعت یا حتی شب تا صبح بمونه.
میتونین با خامه ی زده شده سرو کنید.
No comments